Désirée van Osch

Schrijver

Een gedicht voor jou

Goede dingen blijven. Zoals de week van de poëzie. Die is gisteren gestart. Een jaar geleden mocht ik in die fantastische boekwinkel De Vries Van Stockum mijn gedichtenbundel ’22 Rijmen van Désirée, 1 van Piet en 1 van Eva’ lanceren.

Wat was dat een heerlijk feestje. Zoveel belangstelling en warmte tussen al die prachtige boeken. We zijn een jaar verder. Boekwinkels hebben het zwaar. De hele wereld heeft het zwaar. We moeten volhouden. Mooie herinneringen projecteren op tijden die nog voor ons liggen.

Ik ben doorgegaan met dichten en het lukt me denk ik wel om nog in 2021 een nieuwe gedichtenbundel te publiceren. De nieuwe gedichten houd ik nog even voor me. Maar hieronder een gedicht uit mijn huidige gedichtenbundel, omdat het poëzieweek is. Voor jou.

Heb je belangstelling voor een exemplaar van de bundel? Hij is te bestellen via de knop op de homepagina. Een deel van de opbrengst is inmiddels ten goede gekomen aan de Stichting Bretels, die fantastisch zorgt voor gezinnen met een groot verlies.

strand

strak glanzend heet

zand

de zon schijnt op mijn rug

met mijn voeten in het water

van de zee

is er geen later

alleen een terug

naar vroeger

alles was anders toen

maar niet beter

alleen jonger en meer groen

hond

onnozele kwispelstaart

onschuld

graaft een kuil

weemoed naar wat ooit was

in golven om mij heen

weet niet

waarom ik huil

toekomst

is alles wat ik wil

met volle kracht vooruit

alleen vandaag

op het hete strand

staat

de

tijd

heel

even

..

.

stil

Scroll naar boven