Désirée van Osch

Schrijver

Wat houd je over aan een boekpresentatie?

Wat houd je over aan een boekpresentatie? Nou, ook een zere arm van het signeren. Wat was dat indrukwekkend. Al die lieve mensen uit alle richtingen van mijn leven en loopbaan, die afgelopen donderdag op Gedichtendag 2020 naar die prachtige boekenwinkel De Vries van Stockum in Haarlem waren gekomen om de overhandiging van het eerste exemplaar van mijn gedichtenbundel mee te maken.

Als eerste hoorden zij daar de Stadsdichter van Haarlem, Willemien Spook vertellen over de kracht, warmte en troost die je uit poëzie kunt halen. Daarna droeg zij haar prachtige gedicht “Het oude huis” voor. Milou Mignon zong vervolgens op poëtische en indrukwekkende wijze het gedicht “Afscheid”, dat uit mijn gedichtenbundel komt.

Ja, en daarna, daarna mocht ik al die lieve aanwezigen toespreken en uitleggen waarom ik in het diepe ben gesprongen en deze bundel “22 Rijmen van Désirée, 1 van Piet en 1 van Eva” heb uitgebracht. Nou, in ieder geval ook omdat je er dan zo’n heerlijke middag van kunt maken. Per verkocht exemplaar is een bedrag bestemd voor de Stichting Bretels, die zorgdraagt voor jonge gezinnen die een verlies moeten dragen. En toen was het zover en mocht ik voor iedereen die dat maar wilde en dat waren er een heleboel, de bundel signeren. Wat was dat geweldig.

Ik wil iedereen die hoe dan ook met mij meeleefde, persoonlijk, daar in Haarlem, hier op de sociale media, en via de app van harte, van harte bedanken voor alle warme aandacht en de lieve complimenten. Ik ben een heel rijk mens. Mijn arm gaat weer over, maar de boost die ik van deze presentatie overhoudt, die blijft! Op de foto zie je van links naar rechts: mijn dochter Eva, Femke van de Stichting Bretels, Daan, de winkelmanager van De Vries Van Stockum, Milou Mignon, zangeres, ik met de bundel, Cornelis die de bundel met zijn unieke tekeningen zo ontzettend heeft verrijkt, Simone van Kennemer Print Service die voor opmaak en print heeft gezorgd, Renée van Zijl, mijn uitgeefster bij Econtentenzo en Nicky van de Stichting Bretels.

Scroll naar boven